Mamina len tak nechtiac navrhla plán niečo upiecť, kedže som mala málinko času pretože sme museli ísť na návštevu k druhým starkým rozhodla som sa do mamkinho zoznamu nákupu pripísať dlhé piškóty a pár smotán. Tých bolo žiaľ málo a tak som posledné minúty pred odchodom utekala do obchodu zas ja :-)
Vždy sa mi páčili torty tohto typu ale nebolo mi jasné ako držia tie piškóty po krajoch.
Neviem ,naozaj neviem či som použila správny spôsob, ale účel to splnilo.
Naliala som si do formy trochu smotanovej zmesi a po krajoch napichala piškóty.
Moja smotanová zmes sa skladala z :
cca 6 kyslých smotán (alebo podľa formy)
Zhruba balík a pol podlhovastých piškót
Ja som použila 2 vanilkové cukry a jeden škoricový
ľubovoľné ovocie
počas prípravy prvej zmesy som do nej pridala jahody, no zistila som ,že je toho menej než málo :/
v obchode som kúpila ďalšie dve veľké smotany a piškóty nech je cesto čo najvyššie
na jahodovú zmes som pokládla piškóty a na ne som vyliala druhú zmes smotana+škoricový cukor
Vrch som chcela ozdobiť lentilkami a nastrúhanou čokoládou no pri nejakej mojej slabšej nepozornej chvílke som začala otvárať konzervu s broskyňami ktorú mi tam mamina prichystala tak som boky obložila broskyňami, tie lentilkami a do stredu som nastrúhala čokoládu.
Kedže som nemala dosť času na to aby mi torta stuhla, dala som ju asi na polhodinu/45 min do mrazničky
keď som ju vybrala omotala som ju stužkou, urobila som si mašličku, do stredu 3 lístky čerstvej mäty a Voilááá
Vyzerám tu dosť zle, neplánovala som sa fotiť ale ide predsa o tortičku :-) |
Bon appetite
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára